Huis verkopen

Als u voornemens bent om uw huis te verkopen, dan is het verstandig om de verkoop van uw huis goed voor te bereiden. Die voorbereiding bestaat uit het bepalen van een tijdlijn (wanneer wilt u de woning te koop zetten, en wanneer wilt u de woning uiterlijk verkocht hebben), en het kiezen van een geschikte, goede makelaar (een makelaar die kan voorzien in uw wensen en die tevens bovengemiddeld presteert in uw wijk/gemeente). Zodoende zijn er bij aanvang van de verkoop van uw woning diverse keuzes te maken.

Uw huis verkopen met een makelaar

Tegenwoordig is het voor de verkoop van een huis essentieel om goed zichtbaar te zijn op de diverse huizensites, met name Funda. Doordat huizenkopers zich vooral online oriënteren op nieuwe woningen, is het een must dat uw woning een goede online zichtbaarheid krijgt. Een makelaar neemt u dat proces uit handen.

Er zijn twee soorten makelaars: makelaars die de online zichtbaarheid van uw woning verzorgen en waarbij u vervolgens (voor een gereduceerd tarief) zelf verantwoordelijk bent voor de overige handelingen (zoals het uitvoeren van de bezichtigen en het onderhandelen over de verkoopprijs), en er zijn makelaars die het volledige verkooptraject voor u uitvoeren. De laatste vorm van makelaardij is de traditionele vorm van makelaardij. Dat traject is duurder, maar geeft -mits u kiest voor een goede, kwalitatieve makelaar- nog steeds de beste resultaten.

De juiste makelaar kiezen

Als u van plan bent om uw huis te verkopen, dan is het kiezen van de juiste makelaar een belangrijke zet. Makelaars kunnen verschillende werkwijzen hanteren, houden onderling verschillende tarieven aan, en hebben onderling verschillende ideeen voor wat betreft welke verkoopprijs realistisch is voor uw woning. Het is daarom raadzaam om altijd -voorafgaand aan het kiezen van een makelaar- een vergelijking te maken van de makelaars in uw regio.

Kosten makelaar bij verkoop huis

Wat een makelaar daadwerkelijk kost, is afhankelijk van de tariefstelling van de makelaar die u kost, en van de manier waarop een makelaar zijn of haar kosten berekent. Gebruikelijk is dat u de makelaar twee bedragen betaalt: één deel is opstartkosten (om de kosten te dekken die nodig zijn om het huis in de verkoop te plaatsen), het tweede deel is de courtage (de beloning die de makelaar ontvangt indien de woning daadwerkelijk verkocht is).

De opstartkosten en de hoogte van de courtage verschillen per makelaar, en het is daarom altijd raadzaam om te vergelijken. Een courtage van ruwweg 1,5% van de verkoopprijs is gebruikelijk, maar kan variëren van 0,5% tot 2,0%, afhankelijk van de tarieven van de makelaar. Staar u niet enkel blind op de prijzen van makelaars: uiteindelijk gaat het erom dat u er vertrouwen in hebt dat de makelaar uw huis kan verkopen tegen de gewenste prijs, binnen het gewenste tijdkader.

Offertes ontvangen van verkoopmakelaars

Als u makelaars vergelijkt via Huis-Verkopen-Offertes.nl, dan vult u eenmalig uw wensen en voorkeuren in voor de verkoop van uw woning. Vervolgens doen vier makelaars die ervaren zijn in uw wijk/gemeente u een gratis en vrijblijvend voorstel.

Zodoende krijgt u inzicht in werkwijze en tarieven per makelaar in uw regio, met de zekerheid dat de makelaars van wie u een voorstel ontvangt, allen aantoonbaar ervaren zijn in uw omgeving, en zodoende bij voorbaat kansrijk zijn om uw woning sneller dan gemiddeld te verkopen. Als u deze voorstellen hebt ontvangen, kunt u vervolgens besluiten of u één of meerdere makelaars wenst uit te nodigen voor een verdere kennismaking.

Vergelijk direct 4 verkoopmakelaars

Bent u van plan om uw huis te verkopen? Ontvang direct gratis en vrijblijvend offertes van verkoopmakelaars in uw regio.

Wat is uw postcode? (bv. 1000 AA)

2023 © Huis-Verkopen-Offertes.nl | Huis verkopen

Tips | Kosten Makelaar | Snel Huis Verkopen | Stappen | Welke Makelaar